Григор постигна страхотен обрат и е на четвъртфиналите в Рим

Григор Димитров постигна изключително трудна, но сладка победа срещу 19-годишния италианец Яник Синер и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим – 4:6, 6:4, 6:4.

Българинът триумфира във страхотна битка, продължила 2 часа и 26 минути, като продължава да показва много добър тенис. Същото важеше и за младата надежда на домакините Синер, който миналата година спечели финалния турнир на NextGen.

Хасковлията се отърси от слаб първи сет, в който направи безброй грешки и излезе преобразен за втората и третата част. Всичките сетове бяха оспорвани, но играта му в заключителните част бе с много по-голям интензитет, прецизност и готовност за битка, пише dir.bg.

И двамата показаха супер игра, за да направят запомнящи се точки, но опитът на 29-годишният ни тенисист си каза думата в последния сет. Но и там не бе лесно, защото бе пробит докато сервираше за мача, а след това изпусна четири мачбола.

В следващия кръг го очаква мач срещу Денис Шаповалов (Канада) или Юго Умбер (Франция). Това е първият му четвъртфинал в Рим от 2014-а, когато загуби от Рафаел Надал на полуфиналите. Сега сблъсък с Матадора отново изглежда възможен на тази фаза.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *