Григор се срина пред класата на Федерер

Григор Димитров изигра добър мач, но това не бе достатъчно, за да спре Роджър Федерер към осма титла на Уимбълдън и отпадна на осминафинала с 4-6 2-6 4-6.

Българинът трябваше да отразява брейкбол още в първото си подаване и се справи с ранния тест без да влиза в разиграване, а в следващите минути играта бе доста изравнена.Федерер печелеше подаванията си една идея по-лесно, защото сервисът му функционираше толкова безотказно и малка част от точките преминаваха границата от пет удара. При 4-4 гейма, Димитров поведе с 30-15, но швейцарецът обърна до 30-40Григор заличи брейкбола с ас. В крайна сметка, след две преминавания през равенство, Федерер успя да пробие и поведе 5-4. В следващия гейм Федерер безапелационно затвори сета с гейм на нула 6-4.

Това развитие определено повлия на играта на Димитров след почивката и сервисът му загуби стабилността си, което нямаше как да не се окаже ключово срещу съперник от класата на Маестрото. Роджър проби два пъти от две възможности след почивката и затвори и втория сет.

Димитров възвърна желанието си за битка в третата част, но при 2-2 и 40-15 в полза на българина, Федерер пласира марковия си бекхенд през най-високата част на мрежата, а след това докара точките до 40-40. Двойна грешка на Григор означаваше брейкбол, който бе заличен с ас, само че се стигна до втори шанс и този път талантът ни сбърка от бекхенд.

Димитров остана в битката и заслужи два шанса за рибрейк при 3-4 гейма с брилянтен минаващ удар, за който се разпъна почти до шпагат. Българинът обаче пропиля твърде леко шансовете си в следващите две точки. Това също не успя да го пречупи психологически и той заслужи трета възможност, при която изигра точката изключително хладнокръвно и предизвика грешката на Федерер със серия от дълбоки удари.

Маестрото обаче показа страхотна дисциплина в следващото подаване на Димитров и дочака грешка от бекхенд на българина, която му даде две точки за моментален рибрейк. Григор спаси първия шанс, но при втория пресили форхенда си и се намираше на гейм от отпадането. Федерер превърна последното си подаване в протоколно и затвори мача с чиста победа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *