Грис с мляко

Необходими продукти:

500 мл (2 ч. ч.) прясно мляко

250 мл (1 ч. ч.) вода

125 г (1/2 ч. ч.) захар

1/4 ч. л. сол

100 г (1/2 ч. ч.) грис

1 прах ванилия

канела /по желание/

Начин на приготвяне:

• Млякото, водата, захарта и солта се поставят в тенджерата и се довеждат до кипване.
• Грисът се пресява с едро сито.
• Прибавя се към врящото мляко на тънка струя при непрекъснато разбъркване с тел.
• Грисът с мляко се вари 7-8 минути.
• Сваля се от котлона и се ароматизира с ванилията.
• Грисът с мляко се разпределя в купички ( шоли или десертни чинии) и се поднася (може да се гарнира със сладко).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *