Гришо в третия кръг на „Уимбълдън“ след чиста победа над Багдатис

Григор Димитров се класира за третия кръг на „Уимбълдън“ след трисетова победа над световния номер 65 Маркос Багдатис. Българинът се наложи с 6:3, 6:2, 6:1 за 1 час и 45 минути игра на корт номер 2.

Това бе осми успех за Димитров в девет мача срещу кипъреца.

За четвърта поредна година хасковлията стига трети кръг на Откритото първенство на Великобритания, а следващият му съперник ще бъде победителят от двубоя между Дуди Села (Израел) и Джон Иснър (САЩ).

Българинът започна мача много уверено. При 2:1 той стигна до точка за пробив, която обаче бе отразена от опитния кипърец. При 4:3 обаче 32-годишният Маркос не намери начин да противодейства на точните удари на Гришо, българинът поведе с пробив и спечели първия сет на свой сервис.

Набралият скорост Димитров започна втория сет също с пробив, като нанесе следващия си удар в частта за 5:2, след което без проблеми поведе в мача с 2:0 сета.

2111408941.jpg

В третия сет на хасковлията му се наложи да спасява няколко точки за пробив на Багдатис, преди да направи брейк за 2:1. Поставеният под номер 13 в схемата българин не допусна разконцентриране в играта си и стигна до втори пробив в частта за 4:1. Следващите два гейма бяха закономерно спечелени от първата ни ракета за 6:1.

2111408968.jpg

С успеха си във втория кръг Григор Димитров спечели 90 хиляди лири от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *