Гришо изравни на Надал, следва решителен сет

Григор Димитров и Рафаел Надал играят решителен трети сет (4:6, 7:6) в среща от 1/4-финаллите на тенис турнира в китайския град Шанхай.

ПЪРВИ СЕТ
Първият сет премина равностойно с качествена игра и от двете страни на корта. И Надал, и Димитров на няколко пъти изправяха феновете на крака с невероятни отигравания. При 4:4 Надал поведе с 40:0 и макар Гришо да възстанови равенството, се стигна до първия пробив в мача. Надал взе следващия гейм и приключи сета с 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет също започна гейм за гейм, като Надал предизвикваше грешки в играта на Гришо с премерени удари в близост до мрежата. При 2:2 Надал имаше възможност да осъществи втори пробив в мача, но Гришо отвърна с удар през гърба, а след това взе подаването си за 3:2. Испанецът изравни за 3:3 и продължи да тормози Гришо с безгрешната си игра, макар българинът да се измъкна за втори път от пробив за 4:3, след което Надал взе гейма на нула при собствен сервис. Димитров отвърна със същото и поведе с 5:4, атакувайки победа в сета при сервис на Надал. Испанецът обаче се измъкна и доведе сета до 5:5, след което последва тайбрек. Той не започна никак добре за българина и Надал му поведе с 3:0, след което продължи да поддържа аванса си до 4:4. Тогава Гришо показа характер и взе аванс, за да приключи тайбрека със 7:4.

Начало на решаващия трети сет!

Сервис-гейм на 30 за Надал и 1:0 гейма за Матадора.

Уникален сервис-гейм на Гришо. В една от точките Рафа вкара феноменалния си форхенд по правата, а Григор отговори с уинър. Геймът пък свърши с ас на Димитров – 1:1.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *