Гришо направи дарение за малки тенесисти в Африка

Григор Димитров многократно е доказвал, че има добро сърце. Направи го и преди дни, когато зарадва малките си последователи от Африка.

Континентът не се слави с много представители на високо ниво в световната ранглиста. Само че след време нещата могат да се променят и то благодарение на българина, който предостави дарение от 5000 долара. Парите ще бъдат използвани за закупуване на спортна екипировка, дрехи и обувки на най-малките герои с ракета в ръка.

Инициативата всъщност идва от бившия тенисист Бриан Дабул. От известно време той работи като доброволец в Конго, Руанда и Уганда. Там учи децата на любов към спорта и отдаденост. Кортове няма, а малчуганите често дори нямат обувки, с които да застанат на импровизираните съоръжения. За това пък желанието им да се включат в заниманията, водени от Дабул, е похвално.

Със снимки в социалните мрежи децата от Конго и техният благодетел благодариха за вниманието и средствата, изпратени от Димитров. 

В момента българинът лекува контузия в рамото и се очаква да се завърне на корта за турнира в Индиън Уелс, който започва на 4 март.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *