Гришо: Нямам половинка до себе си, в България въздухът е друг!

Най-добрият български тенисист даде откровено интервю пред БТВ, в което засегна десетки актуални теми.

Един от въпросите, които водещият Антон Хекимян му зададе, бе дали в момента има любов в живота му. “В момента въобще не съм мислил за връзки, за любов. През толкова толкова неща се наложи да мина през тази година, най-вече извън корта, свързани със здравето ми. Нямям половинка до мен”, каза той.

“Разбира се, че искам да имам деца, да бъда баща. Но ако имам такава година като тази, не виждам как ще стане (смее се). Аз самият не знам къде иска да живея в момента. Ако имам деца, искам да ги науча на работа, на дисциплина, това са най-важните неща. Да бъдат себе си”, заяви още Гришо.

“Обожавам да се прибирам в родината си. В България като се върна въздухът е различен. Тук винаги се чувствам по-специално. Искам да се прибирам по-често, но не ми прозволява програмата. От България най-много ми липсва храната. Обичам най-много пържолите на мама. Като малък са ме наказвали с неходене на тренировка, на което аз винаги казвах – каквото и да е друго, само не и да не ходя на тренировка. Преди години мислех повече за титли, а сега за други неща – за здравето, за семейството”, заяви още българинът.

“Много ми става приятно като чуя “Мачкай, Гришо” на мой мач, особено, когато съм на другия край на света. На всеки един турнир има български знамена, това ме прави адски горд. Българин съм и винаги играя за България. Давам най-доброто от себе си”.

Гришо се обърна към зрителитес с думите: “Извинявам ви се, че понякога се налага да ставате рано за мой мач. Един от вас съм, продъжавам напред, надяввам се на по-големи успехи!”

Григор Димитров говори и за отношенията си с тримата големи – Надал, Федерер и Джокович .

“Да, има, но зависи до каква степен. В една съблекалня сме, не може да не се поздравим. Всички имаме една цел, когато сме там, и това е да победим. Тримата са толкова различни. С тримата имам много добра връзка. С Рафа много често си пишем за различни неща. С Новак се срещаме почти всеки ден, защото живеем в Монако, тренираме в един фитнес. С Роджър на турнири винаги си говорим. Но го има и това – никога не искаш да покажеш в твоя отбор какво сте правили. Според мен всеки един от нас пази правилната дистанция”, обясни Димитров.

Тенисистът изпраща много противоречива година, в един момент от която бе №78 в света, а накрая завърши в Топ 20. Причината за спада му бе контузия в рамото. “След тази година някакси е по-лесно да погледна, когато свърши сезонът. Постигнах добри неща, но мисля, че мога много повече. Имам през последните години и добри и лоши резултати. Контузих се тази година, което не беше добре за мен. Като си на корта е трудно да погледнеш, затова имам хора отвън, които питам, те са извън корта. Обичам критиките. Когато бях 78-ми не съм си мислил, че така ще свърши годината Хубавото е, че знаеш, че идва нова седмица, нов турнир. В моя случай два турнира обърнаха всичко. Надявам се, че няма да има повече такива спадове, но не си застрахован в спорта. В моя случай работата и дисциплината са в основата на поддържането на физиката и психиката”, разкри спортистът.

“Понякога се отчайваш. Когато лежах няколко дни в болницата, колкото и да си позитивен, имаш доста негативизъм. Знаех, че не се чувствам добре, че не мога да ползвам тялото си по начина, по който искам, ядосвах се, ядосвах се на хората. Но точно тогава трябва да се събудиш и да си кажеш – стига толкова и да започнеш наново. Тогава като цяло бях сам. Да, имах подкрепа от моите хора, но имаше голяма дистанция и станах с всеки един ден по-близък със себе си. На корта си сам, извън него имаш масажисти, фитнес треньори и други. В такива моменти израстваш. Някой път на почивка като седнеш и през тази минута и половина толкова много неща може да ти минат през главата. В тези почивки се чувстваш най-самотен на света”, коментира Гришо.

“Тази година се случиха повече неща извън корта отколкото в него. Трябваше да си остана повече вкъщи, да се грижа повече за себе си. Аз винаги съм бил себе си. Някой път съм по-събран по-сантиментален, или пък по-емоционален. В края на годината изиграх мачове, в които видях, че нямам никакво изражение, гледах го на видеозапписи. Играта става много ментално нещо в днешно време. Не си крия емоциите, не искам да го правя, искам да съм себе си. Не трябва да оставяш никой да контролира играта ти, мислите ти, дори треньорът. Да, може да те напътства, но не може някой да те оставя като птичка в клетка. С Радек Щепанек никога не сме почвали заедно, пробвахме да видим дали нещата ще потръгнат, но не се получи. Търсим в момента.

Агаси винаги ще е до мен, той е специална личност в нашия отбор. Имаме специална връзка от много години насам. Тази година често се чуваме. Никога не мога да обясня какъв е Андре като човек и Андре като треньор. Често говорим за неща, които нямат нищо общо с тениса. Връзката ни е далеч над тениса. Интересна случка с него? Ходихме на родео. Стоим си вкъщи, решаваме да се разходим, и в един момент сме на родео. Интересно е с него. В тези моменти следваме сърцата си”, разкри връзката си с легендарния Андре Агаси българинът.

“Още от малък винаги съм гледам тенис, искал съм винаги да стана тенисист, гледах мачовете на Агаси и Сампрас”, зави още той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *