Гришо разби Джаред Доналдсън след повече от 4 часа на корта

Григор Димитров победи американеца Джаред Доналдсън с 3-2 (6:7, 6:4, 4:6, 6:4, 10:8) във втория си мач на „Ролан Гарос“. 21-годишният опонент на Гришо е под номер 57 в света, а двамата не са играли досега.

Първият сет не започна добре за Григор и той допусна пробив още в първия сет. Българинът обаче се съвзе и изравни за 2:2. Димитров допусна неприятен пробив за 5:4 в полза на Доналдсън, но неопитният 21-годишен американец пропусна сет пойнт и резултатът стана 5:5. Стигна се до тайбрек, преди който Григор имаше проблем с ракетата, който му попречи да спечели сета и Доналдсън се наложи със 7:2 в тайбрека.

Григор пръв стигна до пробив във втория сет, за да поведе с 3:2, възползвайки се от първия си брейкпойнт в гейма.До края на сета всеки печелеше подаванията си, за да се стигне до крайното 6:4 в полза на Димитров и 1-1 в сетовете.

Третият сет бе равностоен по подобие на втория, но нито един от двамата не успя да запише пробив почти до края. Доналдсън бе на крачка да го направи при 2:1 в своя полза, но Григор се спаси. Българинът обаче се пропука при втората възможност на американеца, дошла във важния 10-и гейм ори 5:4 в полза на Доналдсън за 6:4.

Четвъртият сет започна много добре за Димитров и той направи пробив в третия гейм. Последваха два оспорвани, в които не се стигна до изненади, а Гришо затвърди постигнатото с гейм на нула за 4:2. Доналдсън навакса част от изоставането си за 4:3, макар Григор да беше близо до нов пробив. Американецът поиска лекарска помощ заради проблем в лявото бедро след 2:55 минути на корта. Прекъсването не повлия на Димитров и той поведе с 5:3, но след това загуби гейм за 5:4 и сервира за победа с сета. Българинът беше безкомпромисен и изравни резултата 2-2.

Началото на решителния пети сет беше белязано от борба за всяка точка, а двамата печелеха трудно сервис геймовете си. Доналдсън поведе с 3:2 с гейм на нула, Димитров отвърна със същото за 3:3, но американецът отново удари с гейм на нула (4:3). Играта на нерви взе връх след 40:40 в осмия гейм, когато Гришо сбърка воле на мрежата, но след това се съвзе и стигна до 4:4. Доналдсън отново поведе лесно за 5:4 с гейм на нула, а българинът сервираше за оставане в мача и се справи за 5:5. Силните сервиси на Доналдсън продължиха да тормозят Гришо и американецът поведе с 6:5, макар вече ясно да накуцваше заради контузията от средата на четвъртия сет. Доналдсън продъжи да раздава прецизни удари по корта в 12-ия гейм и поведе с 30:0, но Гришо стигна до обрат 6:6. Двамата трябваше да играят до два гейма разлика, а победата дойде едва за 10:8, когато съперникът на българина вече бе на предела на силите си.

На старта Григор победи египтянина Мохамед Сафуат, заместил в последния момент Виктор Троицки, в следващия кръг Димитров ще се изправи срещу Фернандо Фердаско, справил се с Гуидо Андреоци по-рано днес.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *