ГРОЗНА СЦЕНА В ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА! Ветеринарят д-р В. Ушатов връхлетя в кабинета на техническата секретарка С. Дангова с крясъци: Коя си ти, пред доктор и учител се сваля шапка…

Ветеринарният лекар Васил Ушатов връхлетя в кабинета на техническата секретарка на общинската болница в Дупница Силвия Дангова, която е снаха на екскмета Първан Дангов, и едва не я наби пред очите на колежките й. Тя е подала жалба срещу него в РУП.

Инцидентът е станал вчера сутринта около 9 часа. Д-р Васил Ушатов нахлул яростен при Силвия Дангова с писмо в ръка и започнал да крещи защо му е изпратено уведомително писмо за задължение от 70 лв. към общинската болница, а не са му позвънили по телефона да го уведомят. Пред репортер на „Струма” С. Дангова разказа:

„Д-р Васил Ушатов едва не ме наби на работното ми място. На всички длъжници на болницата сме изпратили предупредителни писма, че ако не се издължат, болницата ще си търси парите чрез съда. Ветеринарят д-р Ушатов има подписан договор да ползва автоклава на болницата, за да стерилизира хирургичните си инструменти. Такива писма сме изпратили на стоматолози, ветеринарни лекари и др., които ползват автоклава. Такъв договор им е необходим при евентуална проверка от РЗИ. Друг е въпросът колко от тях са се възползвали от автоклава. Заплащането за услугата е 10 лева на месец. Д-р Васил Ушатов дължи 70 лв.

Това е поводът за скандала, който той предизвика, когато нахлу в кабинета ми и яростен попита: „Коя е Мария Иванова? Изпратила ми е писмо за 70 лв. и ме занимава с глупости. Аз съм лекар и нямам време да се занимавам с такива неща. Могла е да ме уведоми по телефона”. Отговорих му, че това е прокуристът на болницата, и му заявих, че такива писма са изпратени на всички ползватели на услугата. Той зае такава поза, че имах усещането, че ще ме удари, и продължи да крещи: „Коя си ти, пред доктор и учител се сваля шапка, а ти си със средно образование и си седнала да ми отговаряш”. Разтреперих се от страх да не ме удари и като видях, че е афектиран, се уплаших да не навреди и на семейството ми, ако се жалвам в полицията. Но реших и подадох жалба, не може да ме малтретират на работното ми място, а и аз не съм човекът, който е изпратил писмата”, заяви Силвия Дангова.

Репортер на „Струма” откри по телефона д-р Васил Ушатов, за да коментира създалата се ситуация. Ето неговата позиция:

„Наистина се държах грубо, но бях изнервен. Не може да ми пращат писмо, че ще ме дадат на прокуратурата за някакви си 70 лева. Могли са да ми се обадят по телефона и аз щях да дойда да платя. Аз съм лекар, имам много работа и нямам време да се разкарвам да ходя да общинската бобница, за да проверя какви задължения имам”, заключи д-р Ушатов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

 

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *