Грозните истини за любовта, които учим по трудния начин

Много млади хора не са съвсем наясно какво точно искат от живота, но всички са сигурни, че искат да изживеят онази любов, за която хората пишат стихове и песни. Любовта може да бъде наистина красива, но дори добрите взаимоотношения идват с предизвикателства, криви на обучение и резки спадове. И знаете ли какво? Най-ценните уроци никога не се появяват с розови листенца и аромат на шоколад. Ето кои истини се учат по трудния начин.

1. Влюбвате се в идеи, а не в хора

Всички го правят, дори тези, които се гордеят, че приемат другите такива, каквито са. Истинското опознаване на някого е нещо, което се случва на етапи и отнема много време. Първо усещате чувството „боже, мисля, че съм влюбена“ и дори се обвързвате с човека много преди този процес да приключи. Все още обаче не го познавате истински. Просто виждате обещание в малкото, което сте видели досега. Умът ви запълва останалото въз основа на минали преживявания и други (вероятно фалшиви) истини, които смятате, че знаете за любовта и хората.

2. Хората искат връзки по егоистични причини

Реалността е такава, че повечето хора искат връзка, за да бъдат обичани, обгрижвани, защитени и щастливи. Ще се учудите колко много млади хора са израснали с емоционално недостъпни родители, които не са им предложили тези неща, и виждат романтичната любов като панацея, която най-накрая ще запълни тази празнота.

И знаете ли какво? Това е невероятно човешки начин да се почувстваме обичани, ценени и разбирани малко повече. Освен ако не сте яростен нарцисист, в даден момент ще искате да се възползвате от друг човек.

3. Раняването е неизбежно

Погрешно си мислите, че има такова нещо като човек, който е толкова добър, почтен и честен, че дори не може да ви нарани. Никой не е толкова перфектен, всички хора се ядосват и казват ужасни неща от гняв, които реално дори не мислят. Но когато някой наистина има значение за вас, намирате начин да му простите и да му дадете шанс да се поправи.

4. Сърцето понякога ще бъде отворено, а друг път затворено

Няма да се чувствате безумно влюбени в партньора си през цялото време. Всъщност, с годините ще има все повече моменти, в които вероятно няма и да харесвате половинката особено и чувството ще бъде взаимно. Половината от времето дори няма да е по негова или ваша вина. Но чувствата минават – добри и лоши.

5. Невъзможно е да обичате без страх

Колкото по-дълбока е любовта, толкова по-висок е рискът и по-голям страхът. Да обичаш някого означава да се отвориш пред възможността да бъдеш наранен, вероятно много лошо. Това означава да се страхуваш да не го загубиш – ако не от раздяла, то от злополука или нещо друго. Лошото е, че страхът не винаги изглежда или се чувства като страх, а като раздразнение, гняв, изтръпване, безпокойство и други неща в тази насока. Никога не изчезва, но това е сигнал, че имате нещо в живота си, за което се грижите достатъчно и е нормално, че искате да го задържите.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *