Грозни сцени в час по математика! Майка яхна метлата, шамароса учителка и я разплака, наглият баща: Един шамар, нищо ѝ няма

Майка на седмокласничка влезе в час и удари учителка по математика. Повод за скандала станала забележка към детето, която детето пресъздало като насилие. Случаят е от училището в Меричлери.

Сканадалът започнал в часа по математика. Момичето искало да пише по дъската, но учителката не разрешила. Последвали крясъци, които се чули чак до директорския кабинет.

„Ученичката истерично крещеше, почти не се разбираше какво говори. Учителката обясни, че е написала с маркер на дъската една нецензурна дума по неин адрес. Само се чуваше „Ще ви махна, ще ви закрия“ – от тоя тип заплахи“, каза Станислава Иванова, директор на ОУ „Димитър Матеевски“.
След голямото междучасие в училището връхлита майката. Охранителят го няма. Тя грабва училищната метла и напада. Първа се опитва да я спре Красимира, която работи в училището.

„Тя взема метлата, аз след това тръгвам, вече викаше и само видях как зашлеви шамара и тя седна просто жената“, разказа тя.

„Удари я, тя се разплака. Едно дете издърпа метлата. Тя като удари учителката и си тръгна“, допълни директорката.   След удара учителката е в шок. Тя отказва да бъде снимана и да се съобщава името ѝ. „

Бях предупредена от учениците, че майката е такава. Страхувам се много. Не знам утре как ще дойда на работа, как ще преподавам“, каа учителката по телефона.   Майката на момичето е задържана за 24 часа и ще бъде съдена по Указа за дреното хулиганство.

Според бащата, проблемът бил прекспониран: „Един шамар, нищо ѝ няма. Тя ще го скубе от чина до вратата, така ли? За няма нищо жената никога няма да иде и да я набие“.

От полицията отирчат момичето да е бито. Тя е позната на инспекторите от детска педагогическа стая и заради агресивното си поведение с нея работят от Центъра за обществена подкрепа. „Арогатно отношение към учител, обидни думи, в час се влиза-излиза, пее се, играе се“, обясни директорката.

За поведението си момичето е наказано с последно предупреждение за преместване в друго училище. В момента детето е под полицейска закрила. Кметът на града иска строго наказание за майката: „Тази жена, която епосегнала, трябва да бъде подложена на съд, но не така, утре – „Нищо не ми направиха, елате, вижте какво стана, гелдайте си работата, ние ще правим каквото си искаме“.   Семейството е познато на полицията, а майката неведнъж е била агресивна към учителите, но за първи път посяга

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *