Груевски остана без имунитет, но с депутатска заплата

Парламентът в Скопие одобри искането за арест на депутата Никола Груевски, констатира председателят на парламента Талат Джафери, след като с 62 гласа мнозинство бе взето решението за отнемане на имунитета на бившия премиер. В пленарната зала не присъстваха депутатите от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ, по искането за задържане Груевски нямаше дебат.

Груевски избяга от Македония и получи политическо убежище в Унгария. Нито един депутат от опозицията ВМРО-ДПМНЕ, чийто почетен президент е Груевски, не присъства на заседанието.

Председателят на комисията, разглеждаща въпросите за депутатския имунитет Павле Богоевски каза, че и комисията, и парламентът „днес са в една много противоречива ситуация“. „Пред нас е поставена задачата да решаваме за имунитета на депутат, който вече е осъден, избягал и е недостъпен за органите. Поради което като депутат и като човек искам да изразя разочарованието си, че нашата система не успя да осигури присъствието на осъденото лице Никола Груевски за излежаване на неговата присъда в затвора”, каза Богоевски.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *