Групата на БСП избухна срещу председателя на ОбС – Дупница

След заседанието на ОбС – Дупница общинските съветници от БСП дадоха официална пресконференция, на която скочиха гневно срещу председателя на ОбС Костадин Костадивов, заплашил ги във фоайето на общината с думите: “Днес ви изтърпях, следващия път ще ви удрям по зъбите”…
Д-р Първан Дангов и лидерът на БСП Станислав Павлов изразиха недоволството си от авторитарното поведение на председателя на ОбС К. Костадинов по време на заседанието на ОбС и отправената заплаха срещу общинските съветници извън залата, в присъствието на доц. д-р Радослав Радославов. Д-р П. Дангов заяви: “Общинският съвет се управлява с диктата на председателя К. Костадинов. Той не дава възможност за изказвания на общинските съветници, прекъсва ги, заплашва ги с наказания. Правилникът на Общински съвет, който е изработен от него, има наказания, които той може да налага при всяко едно обстоятелство – забележка или отстраняване от заседания. Какво повече работи от общинските съветници Й. Гергов, та ще получава по-голяма заплата от нас?”, попита д-р П. Дангов.
Станислав Павлов изрази становището на БСП относно повишаване на такса смет и данък сгради: “Общината не може да събере всички данъци на по-ниски ставки. При увеличение на цените на такса смет и данък сгради този процес ще се задълбочи. Събираемостта ще намалее още повече. Няма прозрачност за какво се изразходват събраните средства от такса смет и данък сгради. Ние, общинските съветници от БСП, няма да гласуваме увеличението на данъците и таксите”, категоричен бе Станислав Павлов и продължи:
“Недопустимо е председателят на ОбС К. Костадинов да ни заплашва, че ще ни счупи зъбите на следващото заседание, ако много говорим и го опонираме. Той води авторитарно заседанията на ОбС. Каквото той реши, това трябва да се гласува. Това не е демокрация. Такъв е случаят днес с изтеглената докладна записка за разрешение на ПУП на “Агромеханизация-Беласица”. К. Костадинов се опитва еднолично да управлява решенията на ОбС”, заяви още Ст. Павлов.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *