Групата на РЗС иска точките за автогарите и популяризиране на туристически обекти на територията на община Сандански да отпаднат от заседание на ОбС

 За отпадане на две точки от проектодневния ред на заседанието на Общинския съвет в Сандански настоява групата съветници от „Ред, законност и справедливост”. Това стана по време на срещата, проведена в кабинета на председателя Н. Шаламандов. Първата точка, която лидерът на парламентарната група на РЗС Яне Янев предлага да отпадне, е докладът на временната комисия с председател Антон Цанев за взимане на решение коя от двете автогари ще трябва да продължи да работи и кои линии къде ще бъдат разпределени от републиканската и общинската транспортна схема. След строителството на новата автогара собственикът Румен Пачов притежава всички необходими разрешителни за пускане в действие на новата автогара в Сандански, която се намира на входа на града, вдясно от първата светофарна уредба. Със статут от много години обаче е първата частна автогара, която се намира в центъра на града, до търговски обект „Билла” и е собственост на сдружение “Сандански”.

 С решение от месец февруари местните законотворци избраха временна комисия, която трябваше да извърши проверка и да изготви проекторешение до Общинския съвет, за да гласуват коя от двете автогари отговаря на изискванията и ще продължи да работи. Временната комисия изготви доклад, а точката бе включена на председателски съвет в проектодневния ред за заседанието, което ще се проведе в сряда /30 юни/. Втората точка, за която РЗС иска да отпадне, е по проект специализирана туристическа сигнализация за информиране и популяризиране на туристически обекти на територията на община Сандански.  Н. Шаламандов поясни, че преди да бъде гласуван дневният ред на заседанието в сряда, вносителят на двете точки има право да оттегли точките и същите да отпаднат. Вносител на първата точка е временната комисия с председател Антон Цанев, а на втората е кметът Атанас Стоянов. 

Н. Шаламандов

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *