Група от 9-има ЮЗУ студенти заложи на пиле с картофи за празничната осмодекемврийска вечеря в Краище

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, специалност „Изкуства“, са едни от малкото, които избраха Разложки регион за празник. Въпреки пандемията и наложените ограничения младежите и девойките се събраха в къща за гости в белишкото село Краище. Групата е от 9-има души /на снимката/, по-малко от половината от първоначалната бройка, която е трябвало да бъдат.   „Доста по-различен е празникът, не е това, което бяхме планували. Трябваше да сме над 20 човека, но една част се отказаха, защото се страхуват, а и трябва да спазваме мерките. Няма как да сме много хора. За съжаление го няма това усещане, както минали години, няма я тръпката от големите купони, но важното е, че сме заедно и се надяваме да си изкараме добре“, каза Златомир Цеклеов. 

Заради обстоятелствата празнуващите трябва сами да приготвят празничната си вечеря и са заложили на пиле с картофи. Надяват се еуфорията около готвенето и приготовлението на празничната трапеза също да им донесе позитивни емоции.

Във вчерашния ден и слънцето се усмихна след дъждовния понеделник, а благоевградските студенти се възползваха от хубавото време за  разходка из красивите Родопи.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *