Грък се изрепчи на полицаите, изскубна камерата за наблюдение в районнота на Сандански

Гръцкият гражданин С.Х. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокурор в Районна прокуратура – Сандански за извършени от него престъпни деяния – непристойни действия, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител, както и противозаконно унищожаване на чужда движима вещ.

 Около 02:20 ч., на 29.06.2017 г., подсъдимият Х. се движил с автомобила си по централната пешеходна улица „Македония“ в гр. Сандански, която е забранена за движение на моторни превозни средства. В района на площад „Атлантически алианс“ той бил спрян за проверка от полицейски служители. Намирайки се на публично място, С.Х. започнал да вика на висок глас и да отправя обидни думи, псувни и цинизми на гръцки език по адрес служителите на реда. Чужденецът показвал обидни цинични жестове и движения както спрямо органите на реда, така и обществеността като цяло и оказал съпротива спрямо полицаите. Вместо да изпълни техните указания и да прекрати непристойното си поведение, подсъдимият продължил с викове и обиди, блъснал полицейския служител и му нанесъл два удара с ръка.

По-късно, в помещение за задържане на лица в сградата на РУП – Сандански, той счупил куполна камера за видеонаблюдение, като я изскубнал от стената, на която била закачена и я захвърлил на пода. Чрез нанасяне на множество удари по желязната входна врата, в помещението, в което се намирал, успял да скъса заварките на ламарината и я изкривил. Общата стойност на всички причинени от него вреди възлизат на сумата от 111,15 лв.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия С.Х. е определено общо наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен тригодишен срок. Причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени от него, като той следва да заплати и направените по досъдебното производство разноски в размер на 222,18 лв.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Гошо

    Ако това го беше направил българин в Гърция 500 – 1000 евро нямаше да го оправят, отделно можеше да си полежи в зандана.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *