Гръм падна до старческото кафене в с. Баня, десетки изгорели компютри, телевизори… свлачища затлачиха улици при бурята в Разложко

Десетки изгорели компютри, телевизори, рутери, повредено улично осветление, паднали дървета и свлачища, това е резултатът от  проливния дъжд и гръмотевичните бури, които се разразиха завчера в Разложко. Сред най-потърпевшите са живущите в близост до старческото кафене в разложкото село Баня, където е  паднал гръм. За късмет няма пострадали, но са извадени от строя десетки електроуреди – бяла и черна техника, рутери. Повредено е и част от уличното осветление в центъра на селото. Повече от два часа хората завчера останаха без телевизия и интернет. Някои от улиците заприличаха на реки, но няма информация за наводнени къщи. За свлачище алармираха и от разложкото село Елешница, където на една от стръмните улици в ромската махала  водата е повлякла земна маса и е прокопала огромни  вади. Наводнени са били и част от дворовете на къщите. Кметът на селото Сашо Мицин каза, че в близките дни очаква техника за почистване на нерегламентирани сметища в селото и ще се предприемат необходимите мерки за заравняване на проблемната улица.

Бурята не е подминала и Банско. От ОД на МВР – Благоевград съобщават за 2 паднали дървета в района на града. Не се съобщава за нанесени щети, няма и пострадали хора.   

   ЯНА ЙОРДАНОВА

128-Улици в Баня заприличаха на реки /сн. 1/ 

688-  Свлечени земни маси в Елешница /сн. 2/

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *