Гръцки бизнесмен е новият стопанин на благоевградския хотел „Бали“, отваря и гръцки ресторант

Гръцкият бизнесмен Георгиос Анастасиос Пурсаитидис е новият стопанин на благоевградския хотел „Бали“, включително и заведението на партера. Той е от Солун, но отдавна развива бизнес в областния център на Пиринско, където има цех за производство на селскостопанска прикачена техника.

Договорът за наем на хотела, собственост на общинския съветник Андон Тодоров, е дългосрочен с опция за закупуване. По същата схема преди седмица семейство треньори по плуване взеха спа зоната в хотел „Бали“.

А. Тодоров затвори цялата си хотелска база след гръмко изявление в парламентарната зала на местния парламент на 22 февруари, че прекратява всякакъв бизнес в Благоевград, и опъна транспаранти „Протест срещу кмета Камбитов“. Явно решението му не е било необмислено, след като се разделя с този вид бизнес в областния център на Пиринско, а строителната си дейност вече е изнесъл в столицата.

Новият съдържател на хотел „Бали“ Г. Пурсаитидис пуска веднага заведението, което смята да преобразува в първия в Благоевград гръцки ресторант, в който и ценителите на здравословната кухня ще останат приятно изненадани от менюто. Единствено готвачите ще са гърци, целият останал персонал в заведението и хотела ще са местни, като работните места, които ще се разкрият, са поне 15.

Хотелът отваря врати на 15 септември след освежаващ ремонт, включително и демонтаж на протестните транспаранти.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *