Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Гръцки кейк с локум и орехи

Продукти:

400 г кисело мляко

1 1/2 ч.ч. захар

3 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.ч. олио

1 ч.л. сода

1 ч.л. ванилия

2 с.л. лимонова кора

1 к.ч. орехи

100 г локум

2 с.л. пудра захар

Рецепта:

Киселото мляко (400 г), захарта (1 1/2 ч.ч.) и содата (1 ч.л.) се разбиват и се оставят да престоят 30 минути. Прибавят се олиото (1 1/2 ч.ч.), брашното (3 ч.ч.), настърганата лимонова кора (2 с.л.) и ванилията (1 ч.л.), и сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Локумът (100 г) се нарязва на дребни кубчета и се поръсва заедно с ореховите ядки (1 к.ч.) върху кейка. Десертът се пече при 180 градуса до готовност. Преди сервиране се поръсва с пудра захар (2 с.л.).

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *