Губернаторът Н. Шушков върна в ОбС решенията за увеличената 3 пъти такса смет на благоевградчани

Областният управител Николай Шушков върна 5-те решения на Общинския съвет в Благоевград, с които такса смет за жителите на града скочи от 1,1 на 2,9 промила, а таксите за битови отпадъци за къщите по селата, нежилищните сгради и постройките в курортните местности и зони бяха намалени.

Причината най-общо е липсата на обосновка защо едните такси се вдигат, а други се намаляват, както и нарушена процедура за наложените промени в Наредбата за местните данъци и такси – същите са обявени предварително само на страницата на общината, но не и в регионална медия, за да могат жителите на общината да се запознат с тях и ако имат възражения – да ги направят.

Не оспорваме размера на данъка, който за благоевградчани е увеличен близо 3 пъти, а  нарушението на закона, обобщи мотивите Шушков. Не могат в решенията да се включват едни голи цифри, които не са защитени с обяснения защо се налага таксата за смет на вила в Септемврийче, например,  да стане по-ниска, за сметка на таксите, които ще плащат хората в града, не е посочено как ще бъдат разпределени по пера приходите от това завишение – колко от тях ще отидат за транспорт, колко за нови кофи, заплати или нещо друго, уточни той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ДАААА

    Много добре Г-н, Шушков, и много правилно, намали и освободи от данъка заведенията и го наложи на хората, в троен размер типично по цигански.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *