HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ГУМ – Дупница е пред фалит, търговци напускат, управителката спира купоните за храна на персонала

Печелившото допреди няколко месеца общинско дружество ГУМ – Дупница е на „червено“ с 8000 лв. за два месеца. Управителката Цветанка Вуковска е обявила, че спира купоните за храна на персонала в ГУМ, които са 4 лв. на ден, с цел икономии. Чистачки и общи работници сортират книжните отпадъци, останали след разопаковането на стоките от търговциге в ГУМ, за да се пълни бюджетът на търговското дружество.

В същото време наематели на щандове напускат, след като управителката Цв. Вуковска обявила решението си да има конкурс за всеки щанд в ГУМ. Наематели, които от 15 г. са на един и същи щанд и клиентите ги знаят и ги търсят там, са против обявяване на търг.

Част от концепцията на Цв. Вуковска при назначаването й за управител, след като спечели конкурса, бе да разработи втория етаж на ГУМ, да го направи по-атрактивен, с което да привлече наематели. Ситуацията обаче е плачевна, вторият етаж се оголва и малкото наематели изоставят щандовете и си тръгват от ГУМ. На третия етаж са разположени два магазина – единият е за дрехи втора употреба, а другият предлага евтина китайска стока, и клиентите подминават втория етаж, за да пазаруват в двата магазина с евтини стоки на третия етаж.

На заседание на ОбС председателят на икономическата комисия Костадин Костадинов поиска одитори да влязат в общинското дружество, което до 2016 г. приключваше финансовата година на печалба от порядъка на 80 000 до 130 000 лв.

Както вестник “Струма” писа, с решение на ОбС бившата управителка Миглена Вельова беше свалена от поста в началото на тази година. За мястото й на конкурса се яви Цв. Вуковска и го спечели. Преди да заеме поста управител на ГУМ, Цветанка Вуковска работеше в търговския отдел на община Дупница.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *