Гъбена супа с картоф и сметана

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 гр. гъби (печурки)
1/2 глава лук
1 с.л. масло
2 с.л. олио
1 едър картоф
сол на вкус
1 скилидка чесън
няколко стръка магданоз
няколко стръка копър
100 мл. течна неподсладена готварска сметана
1 с.л.(с връх) брашно
щипка черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете гъбите, нарежете ги на филийки. Обелете и нарежете на много ситно лука. Загрейте 1 с.л. масло и 1 с.л. олио в тенджера на котлона, прибавете лука и гъбите. Гответе около 5 минути, като разбърквате отвреме-навреме. Прибавете около 1,5 литра гореща вода. Добавете обеления и настърган на ситно ренде картоф. Оставете супата да ври на среден огън около 15 минути. С пасатор, пюрирайте чесъна, копъра, магданоза, 1 с.л. масло, като прибавяте по малко сметана докато получите гъсто пюре. Прибавете го към супата и разбъркайте. Добавете сол на вкус. В купичка сложете 1 с.л. брашно и добавете малко от супата при непрекъснато разбъркване, докато се получи рядка кашичка. Върнете съдържанието на купичката в тенджерата със супата и разбъркайте. Оставете да ври около 10 минути. Добавете остатъка от сметаната и щипка черен пипер. Оставете да ври 2-3 минути и оттеглете от огъня.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *