Гъбена яхния

ПРОДУКТИ: 500 г гъби „Кладница“, 500 г печурки, 800 мл зеленчуков бульон, 150 мл червено вино, 80 мл зехтин, 1 консерва пасирани домати (400 г), 2 картофа, 2 скилидки чесън, 1 стрък стеблена целина, 1 глава лук, 1 морков, 2 с. л. доматен концентрат, 2 с. л. брашно, 1/4 ч. л. кимион, сол и черен пипер на вкус.


ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Гъбите се почистват, печурките се режат на едро, а кладницата се накъсва. Запържват се в половината от зехтина до златисто. Лукът, морковът и целината се режат на кубчета, а чесънът се накълцва. Запържват се в друг съд с останалия зехтин. След като станат златисти, се сипва брашното и се запържва. Добавя се доматеният концентрат. Подправя се с кимиона и се наливат виното, бульонът и доматите. Картофите се обелват, нарязват се на едри кубчета и се слагат в яхнията заедно със запържените гъби. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Вари се под капак на умерен огън, докато зеленчуците омекнат – около 30-40 минути. По желание се поднася с наситнен копър и листенца от целина.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *