Гърция амнистира BG джигити, вижте за кои провинения!

Гръцкото правителство обяви амнистия за транспортни нарушения, извършени през последния месец от гръцки и чужди граждани, в това число и от българи.

С решение на вътрешния министър Панос Скурлетис започна връщане на конфискувани свидетелства за управление на моторни превозни средства, регистрационни табели и лицензи на превозни средства, за да се улесни пътуването на гражданите през празничния 15 август, когато е Голяма Богородица, официален почивен ден в страната.

Всички български граждани, на които са конфискувани номера или талони на автомобили в Гърция през този период, могат да отидат и да си ги получат обратно лично или чрез упълномощено лице, пише “Труд”.

Решението се отнася за автомобили, с които е извършено нарушение включително до 9 август. Конкретно става дума за нарушения на член 34 от Гражданския процесуален кодекс (незаконно паркиране) и член 4, параграф 3 (платформа P-40, забрана за спиране и паркиране), за които регистрационните табели на превозното средство се отнемат за 20 дни в съответствие с клауза 8 103 от КОК (Правилник за движение по пътищата в Гърция).

Припомняме, че през идните дни трафикът към южната ни съседка ще продължи да бъде много интензивен.

Новият закон за движение по пътищата в Гърция предвижда глоба от 1500 евро, ако пушите в автомобил, в който пътува дете.

Избягвайте ползването на антирадар по шосетата там, защото глобата за устройството достига до 2000 евро.

Преминаването на червен светофар, употребата на алкохол или неправилно изпреварване, както и за агресивно поведение към полицай може да се стигне до отнемане на книжката.

Ограничението на скоростта по магистралите на съседите е 130 км/ч.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *