HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гърция и Турция са пред война! Атина: Анкара си играе с огъня

“Турците си играят с огъня”, под това и други подобни заглавия гръцки издания днес се спират на зачестилите в последно време нарушения на гръцкото въздушно пространство от турските военновъздушни сили, пише fakti.bg.

В. “Прото тема” пише, че 41 нарушения на националното въздушно пространство на Гърция са били регистрирани, като в тях са участвали 10 турски самолета. Набезите са станали в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Вестникът подчертава, че турската активност е била предприета в момент, когато в поделение на остров Скирос се е намирал гръцкият военен министър Панос Каменос. Коментарът е, че турската бойна авиация е надминала всички граници на предизвикателствата в Егейско море. Два от турските изтребители са били въоръжени.

По този повод министърът на отбраната Каменос е предупредил, че “Гърция няма да остави без отговор нито едно предизвикателство по отношение на националния суверенитет на страната”.

В последно време турските предизвикателства са нараснали. Ежедневно между шест и осем самолета на военновъздушните сили на Турция провокират, нарушавайки националното въздушно пространство, като извършват прелитания над острови. Отговорът ни е незабавен. Нито един самолет не влиза в гръцкото въздушно пространство без да е прехванат, казва министърът, цитиран от в. “Катимерини”.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *