Гърция удължи срока на изискването за PCR тест на границата

Властите в Гърция удължиха до 15 септември ограниченията за влизане на нейна територия през сухопътните граници на граждани на трети страни. За решението, публикувано в Държавен вестник, информираха предварително правителственият говорител Стелиос Пецас и заместник-министърът по гражданска отбрана Никос Хардаляс, предаде БГНЕС.

С цел превенция за защита на общественото здраве от допълнително разпространение на коронавируса COVID-19 на гръцка територия, за периода от 1 до 15 септември се ограничава пресичането на сухопътните граници на Гърция за граждани на Северна Македония, Албания и Турция.

Туристите и чуждите граждани, за които няма забрана, може да влязат в Гърция през България през ГКПП Промахон (Кулата), ако имат негативен PCR тест, направен 72 часа преди пристигането в страната.

Останалите отворени гранични пунктове с Македония, Албания и Турция ще могат да се ползват от определена категория лица, които също трябва да представят негативен PCR тест. Гражданите ще могат да преминават през тях в интервала между 07:00 и 23:00 часа.

Забраната за преминаване не се отнася за граждани на Гърция и за лица, които имат разрешение за престой или живеят постоянно в Гърция, за пътуващите по необходимост поради служебна заетост или по медицински причини, както и за транзит на линейки, превозващи пациенти за хоспитализиране в Гърция. Забраната не важи и за дипломати, членове на военния или административен персонал на държавите-членки на ЕС и ЕУЛЕКС в Косово.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *