Г. Ганджов загуби в съда битката срещу ОбС – Благоевград за имота на Бачиново

Административен съд остави без разглеждане жалбата на бизнесмена Георги Ганджов срещу решение на ОбС – Благоевград, с което бе възложено на кмета Румен Томов да предприеме действия по изработване на проект за изменение на Общия устройствен план на общината, така че имотът от 18 дка на фирма „Универсал Строй Консулт” в парк Бачиново да остане в зона „за спорт и атракции“. Решението бе взето, след като групата на общинските съветници от ГЕРБ алармира, че се подготвя застрояване в района на тенис кортовете в парка от страна на фирма „Универсал Строй Консулт”, чийто управител е Георги Ганджов.

На общинската сесия на 29 май съветниците гласуваха още да се изготви списък на всички спорни имоти, които към момента се ползват като зелени площи, паркове, алеи, паркинги и прочие, но по ОУП са предназначени за строителство, за което към момента няма одобрени подробни устройствени планове в общината, както и на имотите и местностите, находящи се в землищата на селата. Бизнесменът Георги Ганджов оспори решението, което ще възпрепятства отдавнашен негов проект за изграждане на вилно селище върху 18 дка земя в района на кортовете, която е станала собственост на фирмата му след заменка на етаж в стария мол. Бизнес инвестицията бе стопирана и замразена по времето на двата управленски мандата на кмета Атанас Камбитов.

Според съдия Стоянка Пишиева-Сахатчиева решението на ОбС – Благоевград от 29 май не подлежи на обжалване, тъй като е част от производството по изменение на действащ устройствен план, който не е индивидуален административен акт. Затова и изрично в ЗУТ е изключен от възможност за оспорване, а съдебният контрол е недопустим. С тези мотиви жалбата на Г. Ганджов е оставена без разглеждане, а производството пред Административен съд е прекратено.

Определението подлежи на обжалване пред ВАС.

ИЛИАНА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *