HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Г. Петров остава в ОФК „Беласица”, търси се външен наставник

Единствената новина, която роди пресконференцията на управителя на ОФК „Беласица” Георги Петров, е, че той остава на поста си. Силният човек в управата на комитите призна пред шепата присъстващи, че на среща с кмета Д. Бръчков е получил уверение, че нещата около управлението на клуба ще се променят, и е ревизирал намерението си да напусне.

„Раздялата с Николай Димитров е факт. Джаич даде много на „Беласица”, за кратък период от време успя да изгради отбор, който през есента не отстъпваше на нито един от тимовете в Трета лига. За жалост през пролетта настъпи срив, породен от промяна във взаимоотношенията треньор-футболисти. Драми няма да правим, пожелаваме на Джаич още по-големи успехи там, където отиде да работи след „Беласица”. Аз продължавам, но настоявам за преструктуриране на управляващото тяло, защото един човек не стига за мъжкия отбор, 350-те деца в школата и персонала към клуба”, заяви в еспозето си Петров. Управителят призна, че следващият наставник на “комитите” ще бъде отвън, разговарял е с няколко кандидати, но не бърза с окончателния си избор, защото иска новият треньор да внесе агресия в играта във всичките й зони, да пречупи пораженския манталитет на футболистите, демонстриран в редица мачове. Встрани от дискусията стана ясно, че цел №1 на управителя й бил кавалерът на Големия шлем Иво Тренчев /б.а. през кариерата си той игра за ЦСКА, „Левски”, „Локомотив” /Сф/ и „Славия”/, но 45-годишният специалист влезе в щаба на Ясен Петров и се завръща в китайския клуб “Хенан Жиани”, където рита през първата декада на 21-ви век. Според футболния шеф не е отпаднал вариантът „Бела” да заиграе на стадион „Цар Самуил” след договорка между наемателя и общинската управа като клубен суверен.

Петров обеща структурни промени в ДЮШ и по-висока ефективност при изпълнение на задълженията, защото според него “не е достатъчно жабата да си знае гьола, а трябва да си знае и мястото в гьола”. На сбирката, уважена от 18 човека, се поставиха множество въпроси, които не намериха своите отговори. Липсваха треньорите от ДЮШ, футболистите от първия тим и представители на общинското ръководство, към които задочно бяха отправени питания от страна на съветника Росен Стоянов и присъстващите.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *