Дайте шанс за живот на Михаела от Перник! Включете се в дарителска акция за донор на 29 февруари в Благоевград

На 29 февруари /събота/ в Благоевград се организира нова дарителска акция за 23-годишната Михаела Димитрова от Перник.

Младото момиче е болно от левкимия и се нуждае от донор на стволови клетки за лечение в Германия.

Всеки, който иска да се включи в дарителската кампания за набиране на донор, може да го направи в лаборатория “Рамус” на ул. “Славянска” №66 в Благоевград. На желаещите да помогнат на Михаела се взимат по две епруветки кръв, които се тестват за съвместимост.

Лекарите в Германия се нуждаят от 15 000 проби, за да бъде извършена животоспасяващата манипулация. Към момента са събрани 2500 проби.

Организаторите на дарителската кампания в помощ на Михаела обясниха, че от началото на месец март желаещите да бъдат тествани за донор ще могат да го направят във всяка една лаборатория в Югозападна България.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Йоана

    Радвам се, че отразявате случая, за да стигне до повече хора, но информацията не е вярна. Не се търсят 15000 проби, а само един донор, който трябва да бъде съвместим с Михаела, тъй като в семейството и в световния регистър на донори на стволови клетки няма такъв към момента. Затова трябва възможно най-много хора да дадат проба и да се включат в Българския регистър, за да се увеличи шансът да бъде намерен съвместим донор. Всеки здрав човек от 18 до 55 години може даде проба във всяка лаборатория Рамус.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *