Дама грабна приза “Майстор на бялото вино” в Разлог, двойки от различни поколения се състезаваха в забавни игри

С дегустация на вина, забавни игри и песни в Разлог отбелязаха Деня на влюбените – Свети Валентин, и празника на виното – Трифон Зарезан. Домакин бе читалището, а секретарят Катя Харизанова и съпругът й Костадин се включиха с няколко песни. Музикалната програма бе допълнена и от изпълненията на Манол Лазаров.
В първата игра участниците трябваше да подредят бързо и правилно фраза, свързана с любовта. В нея се включиха семейство Крънчеви и семейство Кондеви. Крънчеви изгубиха повече време за правилното подреждане на отделните думи, но публиката определи като равностойни двата отбора, тъй като тяхната фраза беше по-дълга от тази на семейство Кондеви.
Във втората игра едни срещу други се изправиха двойки от различни поколения. С голям ентусиазъм се включиха дългогодишната литераторка Мария Додева и съпругът й Николай, които имат 42 години семеен живот. Те мериха сили с доста по-младите от тях семейство Елка и Благой Цуцуманови. Двойките редиха пъзели и също бяха оценени като равностойни от публиката.
Силни аплодисменти в последната игра получи малката Лора, която зае мястото на баща си и заедно с майка си Цветелина се съревноваваха с ръководителя на ЖФГ “Разложки напеви” Тодор Прешелков и половинката му Ваня, които бяха двойката с най-дълъг семеен живот от присъстващите в залата. Със завързани очи дамите имаха за задача да определят само по вкуса вида на хапките и напитките, които им слагаха в устата съотборниците им.
Комисията, в чийто състав влизаха финансовият директор на община Разлог Тодор Дамянов и бизнесмените Костадин Левенов, Христо Елчинов и Борис Крачанов, след близо двучасова дегустация на 20 различни вина обяви и победителите. В категория бели вина призовото място и титлата “Майстор на виното” спечели Снежана Зайкова, която миналата година грабна приза в категория червени вина. Второто място е за Емил Кондев, а третото – за Георги Хаджиев, който пък грабна приза за №1 в категория червени вина. След него се наредиха Катерина Колчагова и Владимир Копанаров.
Сред присъстващите бяха и кметът на община Разлог Красимир Герчев с прекрасната си съпруга Ирина.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *