Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Дама забрави най-милото си на летище София

Забравени раници, сакове и кашони предизвикват често паника през последните месеци и стават причина за евакуиране на гари, спирки, големи магазини или училища. При всеки сигнал полицията незабавно е изправена на крак, а първата мисъл на хората е терористична атака, съобщава “Труд”.

В повечето случаи за щастие паниката е неоснователна, защото в крайна сметка се установява, че това са просто забравени или изгубени вещи.

Хората най-често забравят или губят мобилните си телефони, личните си документи, връхни дрехи, шапки, ръкавици, чадъри, раници, ключове, очила и пазарски торби. Това разказаха пред “Труд” от пресцентъра на летище София, от БДЖ и от една от големите таксиметрови фирми в София – “Йелоу такси”.

През 2016 г. от летище София са били върнати 616 загубени и забравени вещи. Любопитна е историята на забравен годежен пръстен. Липсата му била установена на борда на самолета, след кацането последвало обаждане до летищните служби. Със съдействието на дирекция “Сигурност” годежният пръстен бил открит и върнат на притежателката му. Дали последвалата сватба и семеен живот са били щастливи, историята мълчи.

Година и два месеца на летището бил съхраняван забравен бастун, докато най-накрая се появил собственикът му. На 17 февруари м.г. пак там бил намерен забравен дамски часовник. Притежателката му си го прибрала почти година по-късно – на 3 февруари т.г.

На Централна гара в София обаче и до днес пазят инвалидна количка, забравена в жп вагон. От средата на 2016 г. никой не я потърсил. Стои в помещението за багаж на гарата заедно със загубен и непотърсен велосипед.

Колан за фитнес е сред най-нестандартните предмети, забравени в кола на компанията “Йелоу такси”. Фирмата е направила своя страница във фейсбук, където публикува снимки на всички изгубени и намерени предмети в такситата. Въпреки това много собственици на забравените вещи така и не се обаждат. Така във фирмата са напълнили няколко шкафчета със забравени и непотърсени вещи.

Любопитна е историята на една стара, износена шапка, която собственикът открил в страницата и изключително развълнуван и трогнат, е отишъл да си я прибере.

Страницата във фейсбук, където се публикуват намерените вещи, помага за сближаване и преоткриване на хората, сподели Емилия Грозданова, служителка в таксиметровата фирма.

Тя разказа как един загубен телефон променил отношенията между баща и син. Момчето забравило телефона си в таксито, бащата не му повярвал. Когато служителката се обадила на бащата, че телефонът е при тях, той си дал сметка, че недоверието му е неоправдано и заявил, че ще преосмисли отношенията с детето си.

При друг случай мъж забравил чантичката си с 5 хил. лв. на задната седалка в таксито и обвинил шофьора, че я е откраднал. Когато открили чантата и му я върнали, той дори не се извинил.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *