Дамите футболистки на „Спортика“ започнаха с торта, взеха попълнение със счупен крак от падане с мотор

Дамите футболистки на „Спортика“ започнаха с торта зимната си подготовка. На сладкото изкушение подложиха съотборничките си рождениците Венидона Сърбинска и треньорът Радослав Креснички, които празнуваха годишнините си по време на ваканцията, когато останалите момичета се бяха прибрали по родните си места. Лилия Бирова е новото-старо попълнение на благоевградчанки. Симитличанката игра през есента в пловдивския „Енко“, но на полусезона реши да се завърне в клуба, от който тръгна кариерата й. Към селекцията се присъедини и легионерка от Испания. Това е централната защитничка Даниела Юзекчиева, която идва от Осасуна, където е носила екипа на местния „Кирол Спорт“. В момента бранителката, която е второкурсничка в ЮЗУ „Неофит Рилски“, се възстановява от травма, получена от падане с мотор, при което чупи крака си.

В „Спортика“ отчитат и един изходящ трансфер –  на дежурната си голмайсторка Яна Йорданова. Кюстендилката беше изкушена от офертата на хегемона НСА, но по силата на порядките в женския ни футбол на досегашния й тим не се полага нито лев компенсация.

„Жалко за момичето, което се превърна в основна фигура в нашия отбор и играеше редовно, докато на новото място подозирам, че ще е резерва, което няма как да не се отрази на формата й за отговорните изпитания на девическия национален отбор”, коментира наставникът Р. Креснички. На първата тренировка за новата година се явиха 13 състезателки, които ще водят занимания в хандбалната зала на спортния интернат до затопляне на времето.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *