Дамите футболистки на „Спортика“ изригнаха срещу болярките, наставникът Р. Креснички не може да повярва на преобразяването

Дамите футболистки на „Спортика“ изригнаха с 2:0 срещу бронзовите медалистки от „Етър“ в женското първенство и се реваншираха за краха 0:4 седмица по-рано във визитата на „ЛП Суперспорт“. „Не можах да повярвам на преобразяването на момичетата. Бяха перфектни. Надиграха съперничките тотално и нямаше помен от слабата им игра в София”, не скри удивлението си наставникът Радослав Креснички, който върна основното си острие Венидона Сърбинска в центъра на защитата за партньор на Веселина Махлелиева и двете опитни състезателки затвориха подстъпите към Милена Караколева. Безупречни бяха и бековете Кристин Качулска и Габриела Самарджийска. Другата добра новина за благоевградчанки, освен 3-те точки,  са повиквателните за Яна Йорданова, Силвия Джалева и Здравка Парапунова за лагер-сбора от вчера до събота на националките до 16 г. в базата на БФС в Бояна. Трите ще бъдат на разположение за второто поредно домакинство в неделя срещу „Пълдин“.

Възможността да стъпят на тревата в дома на орлетата като че ли подейства допингиращо на момичетата от „Спортика“, които не дадоха никакъв шанс на болярките с изключение ситуацията в 53-та мин., когато след намеса на вратарката Караколева топката срещна гредата. Антонина Шопска мина като на парад през цялата отбрана на „Етър“ в 35-та мин. и намери мрежата с неотразим изстрел, а в 71-та мин. изработи попадението на националката Йорданова, с което интригата в двубоя приключи.

„СПОРТИКА“: Караколева, Самарджийска, Сърбинска, Качулска, Махлелиева, Микова /85-Стойкова/, Джалева, Йорданова, Шопска, Крълева, Парапунова.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *