Данаил Кирилов върти бизнес с червения Костадин Паскалев

След като напусна Министерски съвет и парламента, бившият правосъден министър Данаил Кирилов се завърна в лоното на бизнеса. Благовидният гербаджия, който не издържа на обществената ирония, предпочете да се отдаде на фирмите си, в които обаче си партнира с червения Костадин Паскалев, пише в.”Уикенд”.

Проверка на “24 часа” в търговския регистър показва, че фирмата на юриста от ГЕРБ „Кирилов и партньори” е в съдружие с Елена Костадинова Паскалева. Тя е дъщеря на Костадин Паскалев – един от най-влиятелните социалистите в правителството на царя, а после и в Тройната коалиция.

Всъщност съдружието между Кирилов и семейство Паскалеви никак не е случайно. В началото на новия век младият Данаил е началник на кабинета на Костадин Паскалев – министър на регионалното развитие и благоустройство в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Към днешна дата юристът просто се е завърнал към старите приятели, пише “Уикенд”. Предмет на дейност на фирмата „Кирилов и Партньори” са правни консултации, изследвания и анализи във всички области на търговския оборот, бизнес консултации, управление на инвестиционни и финансови проекти. За топлите връзки на Данаил Кирилов с червените сочи още един факт от биографията му. Като млад юрист той е бил адвокат на бившия премиер Жан Виденов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *