Депутатът от Благоевград Даниела Савеклиева с бърза и вкусна рецепта за Коледа

Месо под шуба
Рецептата е лесна, бърза и много вкусна. Освен това продуктите са взаимнозаменяеми, така че от рецептата могат да се направят доста варианти.
Необходими продукти:
Пържоли – става със свинско, агнешко или телешко месо, в зависимост от предпочитанията на семейството. Другото необходимо са 300 грама гъби или картофи,  3 глави лук, 100 г твърдо сирене или кашкавал, 200-250 г майонеза и малко олио.
Приготвянето също е бързо и не изисквла никакви специални умения и техники.
Пържолите се начукват на тънко с чукче, посоляват се и се нареждат една до друга в намаслена тава. Отгоре се поръсват с нарязаните на
3-4 парчета гъби (или картофите – на кръгчета) и нарязания на кръгчета лук. Всичко се полива с майонезата. Отгоре се поръсва с рендосаното на едро сирене или кашкава. Пече се при температура 170-180 С до готовност на месото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *