Топ теми

Даниел Митов женен за англичанка, има 5-г. дъщеричка Лара

Даниел Митов, който бе номинацията за премиер на ГЕРБ-СДС, се завърна в родната политика след няколко години отсъствие. През това време бившият външен министър (2014-2017) бил посветен на семейството си.
Че Митов е добър дипломат и умее да завързва стабилни международни връзки, се вижда и от личния му живот, шегуват се хора от неговото обкръжение. Всъщност жената до политика в последните близо 10 години е англичанката Мелани. Тя е родена в градчето Севъноукс в графство Кент. Завършила е история в известния университет „Станфорд“ и от доста време работи в международната неправителствена организация Independent Diplomat. След запознанството си с Митов идва да живее в България. Двамата сключват брак, докато той все още ръководи външно министерство.

Противно на очакванията, церемонията е съвсем скромна. Първоначалната дата, избрана от семейството, съвпада с тогавашните терористични атаки във френската столица Париж и се налага сватбата им да бъде отменена заради работните ангажименти на Митов, който тогава е външен министър. Все пак те успяват да минат под венчилото, макар и по-късно, без излишен медиен шум, а церемонията е семпла, стилна и на нея присъстват само най-близките им хора. Купон с много музика и танци след подписването няма.

Само година по-късно Мелани и Даниел стават родители на първородна дъщеричка, на която дават името Лара. Наследничката на политика проплака в България, в ръцете на акушер-гинеколозите от болница „Софиямед“. Наскоро Лара навършила 5 годинки. Говорела отлично и двата езика – и български, и английски.
Досега Митов е показвал малката принцеса само веднъж, когато тя все още бе пеленаче. Докато беше действащ министър, дъщеричката му го придружи на работна среща на гръцкия остров Родос, където той я представи пред колегите си от цяла Европа за пръв път.

Известно време дипломираният политолог не участваше активно в политическия живот у нас. На изборите на 4 април т. г. бе втори в листата на ГЕРБ от гражданската квота в 25-и избирателен район в София след лидера на партията Бойко Борисов. След това настоящият депутат Митов съобщи, че вече е станал член на ГЕРБ – третата му партия, откакто е в политиката.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *