ДАНС влезе в три ключови структури за борба с престъпността

Агенти на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) са влезли в три ключови структури за борба с престъпността – Главна дирекция „Организирана престъпност“, Главна дирекция „Национална полиция“ и Специализираната прокуратура, съобщава БНТ. 

Според източници на Националната телевизия от ДАНС изземат секретни документи, касаещи досъдебни производства и разследвания. Все още няма официална информация каква е целта на операцията, нито дали има арести. 

По-рано днес пък стана ясно, че Николай Хаджиев е освободен от поста директор на Главна дирекция “Национална полиция”. Мотивите не са обявени. Той бе на този пост от 24 юли 2020 година, след като предишният директор Христо Терзийски стана министър на вътрешните работи.

Малко по-късно през деня служебният вътрешен министър Бойко Рашков коментира пред „Свободна Европа“, че  не му е известно да има някакви действия от ДАНС в „Националната полиция”. „Директорът на ГДБОП не сподели с мен, че служители на ДАНС са в тази дирекция. Аз се връщам от „Национална полиция”, където представих новия директор. Там всичко беше спокойно. Никакви операции и действия на ДАНС не видях да се извършват”, каза Рашков. Според него служители на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където, по линия на прекия контрол, извършват проверка на материали, съдържащи класифицирана информация. Това е една рутинна дейност на агенцията, увери министърът.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *