Данчо Лазаров – несменяемият вожд на българския волейбол

Когато говорим за Данчо Лазаров, спокойно бихме могли да го окачествим като несменяем вожд на българския волейбол. Днес той бе избран с пълно мнозинство за нов, пети пореден мандат като президент на федерацията. Лазаров ще управлява поне до 2021 г., а към днешна дата бизнесменът е в своята 16-а година без прекъсване на върха в този спорт у нас.

Лазаров застава начело през 2002 г. На последното Общо събрание в Казанлък друг кандидат няма. Амбициите на легендата Любомир Ганев да го смени са охладени, а клубовете, както обикновено, вдигат ръка без никакви коментари против.

Въпреки че се нарежда в челото на най-дългогодишните управници на федерации в новата история на българския спорт, Лазаров далеч не е №1 в тази класация, съобщава btv. На върха с 26 поредни години е д-р Пюзант Касабян, който не спира да дърпа конците в родния бадминтон.

Веднага след него се нарежда колегата му от тениса на маса – Стефан Китов, който има 21-годишен ръководителски опит. Едва тогава идва ред и на самия инж. Данчо Лазаров.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *