Данъчни и РЗИ удариха ресторант в Сапарева баня на гарда на Пл. Галев – Я. Янков, в чиято дискотека пребиха шефка на казино

Инспектори от РЗИ – Кюстендил удариха един от ресторантите в Сапарева баня на личния гард на Пламен Галев – Янко Янков. Наложени са му актове за висока музика и предписание да ограничи работното време на ресторанта, който е в центъра на курортния град. Това стана след жалба до РЗИ на живеещи близо до заведението, че музиката в ресторанта кънти по цяла нощ и им пречи на съня.
В  четвъртък инспектори от РЗИ – Кюстендил извършили проверка в ресторанта и написали акт за музиката, за децибели над нормата. Проверяващите дали предписания на Янков за музиката в ресторанта след 23,00 часа и за намаляване на работното време на заведението.
Вчера и данъчни служители са извършили проверка в ресторанта. Инспектори на РЗИ са извършили проверки и в други заведения за хранене в Сапарева баня, но драстични нарушения не са открити.
Както “Струма” писа, в дискотеката на Янко Янков беше пребита управителката на игралната зала в Сапарева баня и мъж и жена от София, които се оказа, че са служители на МВР на високо ниво. В Сапарева баня се коментира, че атаката срещу гарда на Пламен Галев е подготвена от тях. Разследването в РУП – Дупница по случая с побоя зацикли.
Янко Янков нае ресторанта в центъра на Сапарева баня от „Наркооп“ в курортния град за 10 години срещу 700 лв. месечно. Той е наемател и на голямо помещение в сградата на Общинска администрация, което му беше дадено за стопанисване за период от 30 години срещу годишен наем над 5000 лв. Янко Янков е собственик и на ресторанта при минералната баня. В момента строи къщички за гости на мястото на култовото някога заведение “Валявица” на пътя Сапарева баня – Паничище.
НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *