Данъчни промени скараха депутатите

В първото си заседание след изборите парламентът прие на първо четене промените в закона за корпоративното подоходно облагане. С тях се изменят редица данъчни закони, което стана повод за пореден скандал между опозиция и управляващи, съобщава Нова телевизия. 

Опозицията обвини управляващите, че не могат да дават становища и да обсъждат конкретните промени. Управляващите контраатакуваха и заявиха, че 90% от промените са директиви, които се въвеждат в българското законодателство, а време за мнения и становища е имало.

„Никакви становища, никакви обсъждания, в последния момент. За нас това, да се правят промени, касаещи бюджета на България и приходите без никакви разчети, е изключителна наглост.”, заяви Румен Гечев от БСП.

„Парламентарната група на ДПС няма да подкрепи пакета данъчни закони. Всичко е натрупано, в едно, без да имаме възможност да обсъждаме по отделно промените. Вие свеждате парламентарния дебат до това, да казваме от трибуната подкрепяме или не подкрепяме, аргументите са напълно излишни за вас, така че няма и да ви ги дадем. Нашата парламентарна група ще гласува „против”, каза Йордан Цонев от ДПС.

„Не съм съгласна с това, че е нямало достатъчно време за обсъждане и за вземане на различни мнения. Законът е гледан в комисия на 9 октомври, днес сме 6 ноември. Това е един месец по-късно. Тук, от тази трибуна ние не чухме никакви конкретни неща, с които колегите не са съгласни”, посочи Менда Стоянова от ГЕРБ.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *