ДА НАПРАВИМ ДОБРО! Абитуриентите на V СУ дариха CD плеър на училището и подеха инициатива за подпомагане на деца в нужда

Със стилно тържество абитуриентите на благоевградското V СУ „ Георги Измирлиев” с дрескод бяло и черно, много вълнение и емоции си взеха довиждане със своите учители, като в знак на благодарност и признателност връчиха специалния подарък  на директора М. Тричкова CD плеър и обявиха, че вече са събрали сума пари, която желаят да дарят на съученици.

„ През изминалите години се учихме взаимно, аз вас и вие мен. Гордея се, че бях ваша класна. Ако някой ден имате нужда от приятел, с когото да споделите болка или радост, аз винаги ще съм насреща”, каза развълнувана на дванадесетокласниците учителката по български език и литература Мария Жостова, извеждаща випуск 2021 г. на училището.

Завършващите поздрави и началникът на РУО Ивайло Златанов, а директорът на V СУ им пожела на добър час и подчерта, че най-важното е да бъдат добри хора.

По-малките ученици отправиха музикални поздрави към завършващите, а след церемонията по предаването на училищното знаме всички заедно се хванаха на хоро

„Разбираме, че невинаги сме се държали така, като се очаква от нас, но се стремяхме да станем по-добри. Вие бяхте нашия фар, който блестеше и ни напътстваше” обърна се към учителите абитуриентката Силвия Джалева и от името на съучениците си благодари на преподавателите и ръководството.

Музикални поздрави към завършващите отправиха по-малките ученици, а като част от програмата на „сцената” се изявиха и републиканските шампиони по спортни танци Симона Карабельова и Георги Чимев, които също са възпитаници на абитуриентите на благоевградското 5 СУ „ Георги Измирлиев” абитуриентите на благоевградското 5 СУ „ Георги Измирлиев” V СУ.


Под звуците на песента „Клетва” и полетели разноцветни балони в небето абитуриентите изпратиха училищното знаме, след което в двора на учебното заведение се изви хоро.

На финала дванадесетокласниците влязоха за последно в класната стая, където М. Жостова ги захрани с питка с мед и им напомни в пътя им оттук нататък да „вземат” най-важните неща, а именно добротворството, трудолюбието, смелостта, търпението и, разбира се, приятелството.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *