Двама благоевградчани в ЦСКА се захапаха здраво

Двамата благоевградчани в ЦСКА Стойчо Стоилов и Николай Бодуров се захапаха здраво и си размениха обвинения в нелоялност. Главният мениджър на клуба обясни изолирането на защитника от първия състав с опитите да дава акъл на наставника Люпко Петрович кой и как да играе, както и с ежедневните му пътувания до областния център на Пиринско и отказа да ги разреди, дори при изричното нареждане на собственика на клуба Гриша Ганчев.

„След последната тренировка преди мача от Лига Европа със „Зоря“ Николай отново потегли на своя глава за Благоевград, въпреки че г-н Ганчев го помоли да не тръгва. Заявил, че имал личен проблем, а на предложението да му се окаже нужната помощ отговорил, че сам трябва да се оправя”, пояснил Стоилов на срещата с феновете във връзка с призивите им, че времето му на „Армията“ е изтекло заради провалената селекция и намесата в работата на треньорите.

В профила си в социалните мрежи вчера Н. Бодуров върна топката в полето на съгражданина си и представи позицията си за ситуацията около него. „Дълго време пазих мълчание с цел да не създавам излишно напрежение в клуба и изчаквах ръководството да излезе с официална позиция относно отстраняването ми, но това така и не се случи. След изказването обаче на някои хора от ръководството за мен /определено неотговарящи на истината/, реших и аз да си кажа гледната точка и да защитя името си, като все пак съм на мнение, че щом има конфликт, не може само едната страна да е виновна. Разбира се, и аз имам вина да се стигне дотук, и като всеки човек съм правил и ще правя грешки, но каквото и да съм правил, е било с цел ЦСКА да се развива и да върви нагоре.

1. Първоначално ст. треньорът Люпко Петрович казваше, че правя проблеми и се карам на съотборниците ми, което изобщо не е така и може да се попита всеки един от тях. След това каза, че няма отношение по моето отстраняване и да се попита ръководството. Сега излиза и друга версия от главния скаут-спортен директор-изпълнителен директор-старши треньор-доктор или като човек, който разбира от всичко – Стойчо Стоилов, че аз съм съветвал Люпко Петрович за състава. Разбирам, че г-н Стоилов иска да отклони вниманието и гнева на хората от себе си, като го насочи към други хора /както го е правил много пъти през годините/, но хората разбират за какво става въпрос. Нека Л. Петрович да каже честно дали съм го съветвал за състава. Да каже и дали лично той няколко пъти ми е казвал пред отбора да бъда лидер и дори треньор на терена и да ме слушат другите /последният пример беше мачът с „Ботев“ /Враца/, когато аз не бях в групата, но той ми каза да вляза на полувремето в съблекалнята и да кажа няколко думи на момчетата/.

2. Да кажа и за пътуванията ми до Благоевград, които дразнеха г-н Стоилов. Факт е, че си пътувам често, но това е, когато имам възможност /не всеки ден/ и съобразено с тренировките ми, и не виждам проблем в това, тъй като София-Благоевград е един час пътят. Когато бях в Англия, съм стоял по час и половина в задръстване в едната посока, а в Дания базата на отбора беше на 40 минути път от града.

Трето и последно – да отговоря за въпросната случка с г-н Гриша Ганчев и основна причина за отстраняването ми. На тренировката във вторник вечерта преди предстоящия мач със „Зоря“ на националния стадион беше и г-н Ганчев. След края на тренировката той ни събра да ни каже няколко думи преди важния мач, след което ме попита дали ще си пътувам за Благоевград след тренировката. Отговорът ми беше „да”. Попита ме защо. Отговорих му, че имам лична работа /семейни причини/. Той попита какви са тези лични неща и дали може да помогне с нещо. Отговорих му, че няма с какво да ми помогне и нещата са лични /личната ми работа беше, че в сряда сутринта се изнасяха 40 дни от смъртта на бащата на жена ми – почина, докато бях на лагер в Австрия, нека почива в мир човекът/, след което г-н Ганчев пак ме попита каква ми е работата и да я споделя. Отговорих, че ми е неудобно пред всички да споделям личните си проблеми. Така приключи разговорът и г-н Ганчев си тръгна видимо изнервен от отговорите ми. И накрая искам да добавя, че аз звънях на г-н Ганчев и исках среща с него, за да поговорим и изясним ситуацията, да му се извиня, че не съм му казал причините и по този начин съм го засегнал, в името на ЦСКА, след този разговор повече не получих обаждане от него, както и от никой друг от ръководството. Това е, което имам да казвам в отговор на нещата, които се изказаха за моето отстраняване. Всеки има право да изтълкува казаното от мен както иска и да прецени кой крив, кой прав.

И последно, искам да благодаря на всички армейци, които ми показаха подкрепата си, а тя значи наистина много за мен. Обичайте и подкрепяйте ЦСКА, както сте го правили досега – до последен дъх и с цялото сърце“, написа доскорошният капитан на ЦСКА.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *