Двама българи загинаха в адски сблъсък в Калабрия

Двама българи са загинали, а други трима наши сънародници са тежко ранени при катастрофа в Калабрия. При нея били ранени и четирима италиански граждани. Според медиите в Калабрия катастрофата станала рано сутринта в неделя на провинциалния път до Кориляно Росано, близо до град Козенца.

В двете коли, които се ударили челно, пътували четирима италианци и петима българи. Сред ранените италиански граждани има две момичета на 16 и 21 г. Тревогата до оперативния телефон на карабинерите подали автомобилисти, станали свидетели на трагедията. Те се опитали да помогнат, но безуспешно, тъй като колите били буквално разрязани и превърнати в парчета ламарини. Точно в този момент пожарникарите се намирали на мястото на друга катастрофа с тежко ранено момче. Веднага след като получили сигнала, се отправили към местопроизшествието с българската кола, пише “24 часа”.

Гледката била драматична – и петимата българи били притиснати в смачканата кола и трябвало да бъдат измъкнати с помощта на пожарникарите. Двама от пътниците загинали на място. Останалите трима българи, както и четиримата италианци от другата кола били транспортирани в „Бърза помощ” на Кориляно и Росано. Единият от ранените бил транспортиран с хеликоптер. Според медиите в момента се установява идентичността на убитите и ранените българи, тъй като не са имали паспорти у себе си. Предполага се, че единият от загиналите бил 25-годишен баща на 4 деца.

Българите пътували с «Алфа Ромео 147», а италианската кола била «Опел Корса». В Калабрия е пълно с български имигранти, работещи най-вече в земеделието. Много български семейства идват всяка година като сезонни работници при събирането на реколтата от портокали. Според Националния статистически институт в Калабрия има 6800 легално регистрирани българи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *