Двама лекари от МБАЛ – Разлог с коронавирус, д-р Радев в реанимация

Тежък кадрови недостиг изпитва болницата в Разлог.  Двама от лекарите от вътрешно отделение са с коронавирус и на терен реално остават само двама – д- р Крънчева и д- р Каназирев. Управителят на МБАЛ- Разлог д- р Божидар Велев информира, че от вторник за лечение в София  е д- р Спас Радев и е настанен в реанимация. Под карантина, на домашно лечение е и д- р Пелтегов, който само няколко дни след завръщането му на работа след болничен също е дал положителен тест. Д-р Цонкова е с температура и също е в болничен.

„59 човека с двама доктори, какво правим?, така описа ситуацията д- р Велев и приключи с въпрос. Той сподели, че лекари от други отделения ще се наложи да влязат при ковид болните  и да помагат на колегите си.

В момента в болницата в Разлог са настанени общо 59 пациента. От тях 24 са с потвърден COVID- 19, 31 са с пневмонии и се чакат резултати от писиар тестовете и 4 са с други заболявания. Ежедневно обачче броя на заразените расте, респективно и нуждата от болнично лечение. За прием на ковид пациенти вече е определено и част от неврологично отделение, което бе отворено само преди дни след основен ремонт, а вътрешно и инфекциозно са препълнени. „Легловата база не е проблем, а медиците“, каза  д- р Велев, който  е силно притеснен как ще се справи лечебното заведение чисто кадрово. Той сподели, че първият лекар, който е заявил, че ще влезе  при колегите си от ковид- отделенията е д- р Дунгьова. Управителят на болницата е категоричен, че е крайно належащо личните лекари също да се включат активно и ако се наложи да влязат в помощ на медиците от болницата.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *