Двама от „Беласица“ отпътуваха да подписват договори с „Монтана“

Футболистите на “Беласица” Марти Таушанов и Атанас Карачоров, които бяха в радара на изпадналия от елита “Монтана”, вчера отпътуваха за северозападния град, за да официализират присъединяването си към сините от едноименния тим. Днес двамата трябва да подпишат професионалните си договори. Дуото със сигурност ще липсва на отбора предвид факта, че се очакваше поне така наречените стари футболисти, които вече няколко сезона подред са част от състава на комитите, да останат и за догодина на стадион “Цар Самуил”, но това видимо няма да се случи.

Несигурността, която витае около бъдещето на “Бела” след неуспешния завършек на сезон 2020/21, и липсата на документални лостове, с които клубовете от Трета дивизия биха могли да задържат футболистите си, вероятно са принудили напускащите да потърсят друг пристан. Разбира се, не е никак за пренебрегване и фактът, че финансовите параметри, които ще бъдат заложени в контрактите им, ще превишават сумите, срещу които те се разписваха, играейки в Югозападната Трета лига.

Капитанът М. Таушанов бе голмайстор на бяло-червените през изтеклата кампания, разписвайки се 17 пъти. 8 попадения по сметката си добави Ат. Карачоров, като двамата вкараха за победата на “Бела” над “Вихрен” с 2:0 през пролетта, след като пак след техни точни голови удари бе осъществен обратът от 0:1 до 2:1 през есента срещу същия съперник на ст. “Цар Самуил”. Петричките фенове се надяват течът на футболисти най-сетне да спре, но кои от състезателите ще засвидетелстват клубната си вярност в тази тежка ситуация, ще стане ясно на увертюрната лятна сбирка на 28 юни.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *