Двама от „Пирин“ за сблъсъка с бившия си отбор „Септември“: Защитникът Ал. Дюлгеров: Няма да пропусна да вкарам на най-добрия си приятел, Крилото Сп. Георгиев: Трябва да играем нашия футбол

С четирима бивши футболисти на „Септември“ /Сф/ орлетата гонят в понеделник задължителна победа, която да ги остави в борбата за директна промоция в елита. През лятото в комплект от „Драгалевци“ на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград акостираха голаджията Преслав Йорданов, крилото Спас Георгиев и централният защитник Стилиян Николов, които се събраха с екссъотборника си от предния сезон, преминал впоследствие в „Етър“,  Александър Дюлгеров. Ключовия сблъсък в първия ден на идната седмица от квартета пропуска Николов, който лекува травма в рамото.

„Със смесени чувства съм от престоя си в „Септември“. Като организация и начин на работа всичко беше на професионално ниво, но остана горчилката от изпадането във Втора лига по много нелеп начин. Мога само да поздравя президента им г-н Чандъров за това, че дава шанс за изява на млади футболисти от собствената школа, плюс няколко опитни, разбира се. Отборът има потенциал да е в топ 3 или поне четвърти в класирането“, коментира Ал. Дюлгеров.

„Вратарят Николай Банков е един от най-добрите ми приятели, но това си остава извън терена. Няма да пропусна да се разпиша във вратата му, ако ми се отдаде такава възможност“, продължи универсалният бранител на „Пирин“, след което си пожела две победи в заключителните два мача от полусезона. „В живота нищо не е задължително, но 6 точки е целта ни в двубоите със „Септември“ и „Струмска слава“, за да запазим позиции си в челото. Настроението в съблекалнята е приповдигнато, винаги придобиваш повече увереност и самочувствие, когато печелиш. Често очакванията са едно, а реалността е друга. Важно е да се подготвим добре за силните и слаби страни на противника и да приложим на терена указанията на треньорите“, каза още Дюлгеров.

„Силно се надявам да излезем победители срещу доскорошния ми отбор“, включи се в дискусията Сп. Георгиев. „Имам само хубави спомени от „Септември“. Отборът беше добър, треньорът Милен Радуканов също. Играл съм с Банков, Кристиян Пешов, Симеон Мечев, Ангел Грънчов… добри футболисти. Много силна страна е младият им състав. Всички искат да се докажат и да привлекат вниманието. Същевременно от нас се иска да сме максимално мобилизирани, защото разполагат с няколко опитни играчи. Трябва да играем нашия футбол и да постигнем нашите си цели. Победата срещу водача „Кариана“ в миналия кръг може да повлияе само положително“, заключи крилото.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

 Ал. Дюлгеров /вляво/ и Сп. Георгиев излизат без сантименти срещу бившите си съотборници от „Септември“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *