Двама петричани изпуснаха медали в Пардубице, гоцеделчевец взе злато на билярд в София

С две пети и едно девето място се завърнаха състезатели на “Bo&Bo” /Пч/ от международния турнир по билярд “Stabedo Open” в Пардубице /Чех/. Александър Касабов бе убедителен в предварителната група, където надигра представителите на домакините Марек Долейж /4:0/ и Ян Зборил /4:1/ и Алан Пипин /4:0/ от „Пиечин“ /Пол/. Груповата фаза по идентичен начин прескочи и Даниел Тодоров, преодолял съпротивата на младия си съотборник Димитър Главчев /4:0/, Матей Коварик /4:1/ от „Ходонин” и Оливиер Пипин /4:1/ от „Пиечин”. Филип Дивлев бе безапелационен и с победи по 4:0 срещу Мартина Матиаш /Вислица, Полша/, Якуб Охрабка /Пардубице/ и Михал Урбански /Плоцк, Полша/ продължи напред.

В първия елиминационен кръг Ал. Касабов преодоля с 4:0 Вероника Полшинска /Здуни, Полша/, а Ф. Дивлев и Д. Тодоров минаха това стъпало без игра. На 1/8 финалите Дивлев се наложи с 4:1 над Боня Свитала от „Жнин” /Пол/, Касабов би с 4:0 Якуб Ботчер, а Тодоров отстъпи с 3:4 на Виктор Фортунски /Любин/. В мачовете за място в зоната на медалите Ал. Касабов падна с 2:4 от бъдещия носител на среброто Адам Станкиевич /Познан/, а Ф. Дивлев загуби в зрелищна битка с 3:4 от В. Фортунски. Победител стана Доминик Ящраб /Явожно, Полша/, който взе с 4:1 финала със сънародника си А. Станкиевич.

По същото време състезателят на “Bo&Bo” Ангел Атанасов, който е от Гоце Делчев, но с корени от петричкото с. Тополница, спечели Лига 2 в турнира на столичния клуб “БСД”, наречен “Сблъсък на лигите”.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *