Двама припаднаха на опашка за пенсии, парите в касата на „Български пощи” свършиха в 10 ч.

Двама възрастни са припаднали, докато чакат да получат пенсията си в Кюстендил, информираха от Спешния център в града. Борислав Захариев /72 г./ трябвало да изтегли парите си от банкомат. Бил в последните на опашката, когато получил бодежи в сърдечната област вследствие високите температури. Жена до него видяла, че му прилошава, напръскало го с вода и се обадила на телефон 112.

Идентична била картината и със 75-годишната Дарина Христова. Жената страдала от високо кръвно, но тъй като не успяла да закрепи месеца, отишла до банкомата още в първия ден на раздаването на парите.

Двамата припаднали пенсионери са обслужени от екипи на Спешен център, оказана им е помощ, след което са се прибрали в домовете си. Лични лекари в Кюстендилско предупредиха, че възрастни със сърдечни проблеми трябва да излизат от вкъщи само при наложителни случаи.

„В случай че имат да свършат работа, аз казвам на пациентите си да използват часовете между 8 и 9 и винаги да си имат шише с вода“, обяснява д-р Р. Алексов.

Опашки за пенсии се извиха и пред „Български пощи“. Там обаче хората трябвало да чакат, тъй като парите свършили още около 10 часа. „Имам да дам още 231 лева и повече нямам“, заявила служителка на пенсионерка, която трябвало да получи 650 лева пенсия. Така жената отстъпила мястото на Славка, чийто доход се вмествал в наличността по касата на „Български пощи“.

„Ама вие знаете, че най-напред раздаваме пенсиите на хората, които са набор 1934 и нагоре, защо идвате още първия ден, има си график. Вие много добре го знаете и пак се редите“, обяснила служителка.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Пенсията

    Затова са създадени дебитни карти – превеждат ти парите там и си ги теглиш, без да чакаш на опашки. Малко акъл се иска, ама да ти идва навреме!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *