Двама училищни директори от Пиринско влязоха в управителния съвет на съюза на работодателите

Директорите на Земеделската професионална гимназия „К. Тимирязев“ в Сандански Емил Терзийски и на VII СУ ”Кузман Шапкарев” -Благоевград д-р Лилия Стоянова са избрани за членове на управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета /СРСНПБ/. Това стана на проведеното в столицата отчетно-изборното събрание на СРСНПБ с участието на 132 делегати от страната.

Досега в ръководството на съюза областта ни имаше един представител в лицето на директора на благоевградското II ОУ Христо Манчев, който сподели, че два мандата са му достатъчния и решил да не се кандидатира за трети. За приноса и работата си Хр. Манчев бе отличен с плакет по време на събранието.

На ръководителя на ЗПГ Е. Терзийски е предложен поста секретар на СРСНПБ. Той обаче отказал и впоследствие с почти пълно мнозинство от 109 гласа „за“ е избран за член на УС.

Делегатите лично поздрави министърът на образованието Красимир Вълчев, а след приемането на отчета са обсъждани промени в устава. Най-бурни разисквания породи предложението на софийски и пловдивски членове на съюза да отпаднат областните структури на СРСНПБ и да има само общински организации и национално ръководство. На това искане твърдо се противопоставя Емил Терзийски и предложението не е прието. „Ние сме свързващото звено с регионалните управления на образованието и МОН. Работим много добре и без нас дейността на съюза на работодателите в системата на народната просвета няма да бъде толкова ефективна”, аргументира се Е. Терзийски, който е областен председател на СРСНПБ с 13 общински организации и над 150 членове – директори на училища и детски градини в Пиринско.

За председател на съюза е избран бившият заместник-министър на образованието, понастоящем директор на столичното 119-то СУ Диан Стаматов.

Очаква се до дни да се проведе и отчетно-изборното събрание на благоевградската общинската организация на СРСНПБ

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

снимки

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *