Двама чужденци, туристи в Банско, осъдени по бързата процедура

Двама чужденци, туристи в Банско, са осъдени по бързата процедура от съда в Разлог и са получили условни присъди заради шофиране под въздействието на алкохол и наркотици.

24-годишният италиански гражданин Лоренсо Ф. е получил четиримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок заради управление на МПС след употреба на канабис. Младият мъж е задържан от органите на реда в Банско във вторник и вчера е изправен на подсъдимата скамейка. Управлявания от него лек автомобил „Форд Транзит” е спрян за проверка около17:00 часа завчера на улица „България“ в курортния град и при тестването му с техническо средство е установено, че шофира след употреба на наркотици.

Италианецът е със заповед за задържане до 24 часа. Подсъдимият е признал вината си, оказал е пълно съдействие на разследващите органи и още на следващия ден е изправен на подсъдимата скамейка. Делото е решено чрез споразумение между страните, което е смекчило наказанието на туриста. Освен условната присъда италианецът е лишен от българския съд от правото си да управлява МПС за срок от 6 месеца.

Тримесечна условна присъда с тригодишен изпитателен срок получи и 32-годишният гръцки гражданин Теодорос А., позволил си да шофира пиян. Той също е заловен в Банско. Управляваният от него лек автомобил „Рено Сценик“ е спрян рано сутринта в понеделник на ул. „Георги Нестев“. При тестването му с дрегер е установено наличие на 1,84 промила алкохол в издишания въздух. Гръцкият турист е наказан със 100 лева и е лишен от право да управлява МПС за срок от 7 месеца.

Заради отнетата книжка подсъдимият най-вероятно ще остане и без работа, тъй като по професия е шофьор на автобус. Присъдата му също е смекчена, след като е признал вината си и делото е решено чрез споразумение между страните.  

Двамата чуждестранни туристи са осъдени да заплатят и направените разноски в досъдебното и съдебното производство, както и за преводач.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *